Parcurile Abruzzo, perle italienești

Prima pagină » Articole » Parcurile Abruzzo, perle italienești

Localizată în inima peninsulei italiene, regiunea Abruzzo, cunoscută drept o regiune a parcurilor, este ticsită cu păduri stufoase, creste înalte și mângâiată de splendoarea Mării Adriatice în partea de est. Orașele medievale fortificate, bisericile sau castelele risipite de-a lungul dealurilor, satele pescărești ce contrastează puternic cu resorturile de la plajă, oferă turiștilor tot ce și-ar putea dori de la o vacanță de vis.

 foto: wayfaring.info

Iubitorii de aventură pot alege unul din numeroasele trasee perfecte pentru drumeții, având la dispoziție peste 150 de drumuri prin natura spectaculoasă, pe când biologii pot admira specii rare de animale.

Abruzzo are o rețea mare de parcuri nționale și regionale, rezervații speciale și biosfere care atrag anual un număr foarte mare de turiști. Aici poți descoperi habitatul unor specii extrem extrem de interesante, într-un mediu prosper. Printre viețuitoarele de aici se numără ursul marsupian, o rasă extrem de rară, pe cale de dispariție, râsul, lupul sau vulturul regal.

Orașul fortificat L’Aquila, este principalul centru comercial din provincie. Cu un patrimoniu propriu minunat ce include importante monumente și opere de artă, acesta a rămas relativ nedescoperit de majoritatea turiștilor. Cetatea sa superbă specifică secolului al XVI-lea este acum un Muzeu de Stat, ce poate fi descoperi de vizitatori.

Cu toate că aceste parcuri au multe elemente comune, fiecare are câte un element distinctiv care îi oferă unicitate. Fie că sunt dealurile împădurite și văile glaciare din Abruzzo, zonele calcaroase sau câmpiile carstice din Gran Sasso sau peisajele sălbatice și bogăția de schituri și capele din Majella, fiecare dintre acestea merită vizitate.

Oferta Christian Tour

Vizitează Italia Clasică într-un circuit cultural, la prețuri începând de la 435 €/persoană. Pachetul include transport cu autocar modern, cu climatizare, clasificat minim 2 – 4 stele, exceptând zilele 6 si 7, 9 cazări cu mic dejun în hoteluri de 2 – 4 stele, 4 cine pentru turiștii care aleg hotelul Princess, ghid însoțitor din partea agenției pe traseu. Detalii aici.