Paradisul din Mexic- Riviera Maya

Prima pagină » Articole » Paradisul din Mexic- Riviera Maya

Azi vă propunem să fugim din Europa și să zburăm spre o lume unde tronează misterul. Continentul American, Mexic… Marea Caraibelor, Peninsula Yucatan, statul Quintana Roo – Cancun, Riviera Maya.


Supranumita Riviera Maya, coasta se întinde de-a lungul drumului 307. Aici poți admira peșterile și bazinele, toate naturale, sau golfulețele însorite, iar cei care preferă plaja au de ales între tarabele cu bere sau „maya food” , dar cei care preferă liniștea se pot aventura în zonele izolate. Turiștii în căutare de monumente se cațără pe piramide; cei dornici de shopping sunt atrași de  buticurile de artă populară, unde vor găsi obiecte hand made extrem de frumoase. Aici orice turist care iubește peșetele va mânca în fiecare zi o porție proaspătă.
La 36 km sud de Cancun se întinde pe o porțiune de 120 de km Riviera Maya, de la Puerto Morelos până la Punta Allen.
Iubitorii de golf pot avea aici experiențe minunate pentru că aventura și adrenalina vor fi nelipsite. Tot aici un cuplu de proaspeți căsătotiți pot primi luna de miere la care au visat întotdeauna… De ce? Pentru că ar fi cu adevărat o poveste… Centrele de Spa excepționale, restaurantele pentru toate gusturile, lumea mayașă cu toate misterele sale, precum și fascinanta lume subacvatică fac din această zonă una de neuitat.

 Ce ai putea să faci în Riviera Maya?

Sa vizitezi unicul sit arheologic Maya care se află lângă mare – Tulum
Zona este una din cele mai frumoase locuri din întreaga Rivieră. Combinând misterul civilizatiilor antice care au populat această zonă cu frumusețea unică a Mării Caraibilor, care se intinde la marginile ei, orasul Tulum este singurul sit arheologic recunoscut, localizat la marginea mării. Situl este înconjurat de 3 pereți de piatră. Satul Tulum cum este cunoscuta zona din apropierea sitului, este un exemplu foarte bun de zona pitoreasca unde, de-a lungul străzii principale, se află numeroase  magazine artizanale, unde poți găsi orice dorești…

Sa petreci o zi plina de divertisment într-unul din cele mai spectaculoare parcuri tematice – lumea Xcaret.

Parcul eco-arheologic Xcaret epatează prin bogăția  Mexicului: cultura mayasilor, flora și fauna, monumentele arheologice, activitățile acvatice, dar și șansa de a trăi o experiență unică precum cea de a înota cu delfinii. Aici există și văile celor două râuri subternae, care se întind pe o distanță  de mai bine de un kilometru, râuri pe care te poți plimba și poți descoperi numeroase urme ale cuturii mayașe. Nu lipsesc nici formațiunile de roci impresionante sau fosilele marine. Pentru ceib care vor mai mult de la o astfel de excursie, ei bine nu ar trebui să rateze show-ul „Spectaculosul Mexic”, despre care localnicii spun că este fără îndoială cel mai deosebit spectacol folcloric al Mexicului și cel mai recunoscut din întreaga lume.
Să practici snorkeling în cel mai mare acvariu natural din lume, numit Xel-Ha
Xel-Ha, sau „locul unde se naște apa”, este o zonă unică si magică. Parcul tropical de o frumusețe rară,  lasă orice turist fără cuvinte, unde o laguna, un râu și o junglă exuberantă se unesc într-un loc deosebit în mare.
Xel-Ha este un univers dedicat mai ales ecologiei, dar și si rezervării florei și faunei autohtone regiunii.

Oferta Riviera Maya

Hotel Occidental Grand Xcaret de 5 *, de la 1045 de euro de persoană, 7 nopți de cazare, regim de masă all inclusive, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistență turistică pe toată durata sejurului. Mai multe detalii pe www.christiantour.ro, telefon- 021.270.00.99

M.R.