Palatul Versailles, cel mai mare palat european

Prima pagină » Articole » Palatul Versailles, cel mai mare palat european

Capodopera este cel mai mare și mai impresionant palat din întregul continent încă din 1668, când a fost construit sub porunca lui Ludovic al XIV- lea și pus pe picioare cu multă meticulozitate de arhitecții Louis le Vau și Jules Hardouin. Construcția specifică secolului XVIII atrage anual între șase și zece milioane de turiști pe străzile franțuzești din apropierea Parisului, estimându-se că ar fi costat aproximativ 25% din venitul țării din acele vremuri.

Întregul regat se întinde falnic pe aproximativ 809 hectare. Ziua te poți pierde în grădinile sale imense care cuprind aproximativ 129 de kilometri de copaci, printre care 150 de varietăți de meri și piersici, 43 de kilometri de spaliere și 50 de fântâni.

Când intri în interiorul palatului, te vei rătăci pe holurile elegante care conectează cele 700 de camere, cu ajutorul a 67 de scări interioare, și te va încânta arhitectura celor 2100 de ferestre și 1250 de șeminee, iar în grădinile din împrejurimi sunt presărate câteva căsuțe extrem de luxoase.

Primul etaj găzduiește dormitorul lui Ludovic al XIV, care te va fascina, însă atracția principală este cu siguranță Sala Oglinzilor, aclamată de toți turiștii care au avut prilejul de a o vizita, dar și Camera Appolo, dedicată zeului Apollo și fosta cameră a tronului îți va ocupa câteva minute bune. În partea de nord a castelului există o superbă capelă în alb și auriu ce datează din 1710 și Opera Regală terminată în 1770, iar Sala de lupte sau Galerie des Batailles, din aripa de sud, îți dezvăluie victorii militare franceze.

Fiind cel mai mare castel din Europa, este puțin porbabil să reușești să vizitezi toate atracțiile sale într-o singură vizită, așa că porțile sale îți vor fi deschise pentru cât mai multe vizite.

Oferta Christian Tour

Irana, Parisul pare desprins dintr-o poveste iar Palatul Versailles este decorul perfect. Vizitează atracțiile sale și bucură-te de Revelion în Franța, la prețuri începând de la 375 €. Beneficiezi de:
• transport cu autocar modern, cu climatizare, clasificat 2- 4* exceptând ziua 5
• 7 cazări cu mic dejun în hoteluri de 2- 4*
• vizitele cuprinse în program
• ghid însoțitor din partea agenției pe traseu
Detalii aici.