Muntenegru, țară cu diversitate uimitoare

Prima pagină » Articole » Muntenegru, țară cu diversitate uimitoare

Muntenegru m-a surprins foarte placut! Pe lângă peisaje cum nu am mai văzut vreodată (multe dintre care sunt pe lista patrimoniului UNESCO), superbul oraș vechi Kotor sau parcurile naționale, aici am găsit și o bucătărie foarte interesantă și gustoasă.
Am observat ca in cafenele aproape toți clienții își comandă și o pizza cu care se potrivește de minune o bere Niksic, Krstac sau Vranac. Și vinul are o însemnătate deosebită. Dacă intri în orice restaurant, vei vedea că este aproape nelipsit de la fiecare masă. Și pe bună dreptate! Un vin bun va da foarte multă savoare oricărei mese!


Aici, localnicii mai consumă foarte mult și pește sau fructe de mare și ulei de măsline.O masă completă conține, de obicei, un preparat de pește sau crustacee, salată de legume și sosuri, neapărat abundente în usturoi și pătrunjel.
În zona de nord, însă, preparatele cele mai populare diferă puțin. Aici vei întâlni ca bază fructele de pădure, afinele, zmeura, căpșunile. De asemenea, localnicii sunt mari fani ai ceaiurilor din plante și ciuperci sălbatice. Încercați și Kajmak-ul (smântâna) și brânza de vacă sau de oaie. Localnicii mai consumă și varză călită, miel gătit în lapte sau diferite fripturi, fiind carnivori declarați.

Cele mai frumoase locuri de vizitat in Muntenegru

Cunoscut şi ca „Perla ascunsă a Mediteranei”, Muntenegru, deşi o ţară mică, oferă turiştilor satisfacţia petrecerii vacanţei într-un loc de o frumuseţe rară, beneficiind de o diversitate uimitoare, de la plajele cu nisip din cel mai fin şi soare îmbietor la munţi înalţi, cu lacuri ca pietrele preţioase a unui colier.  Printre cele mai vizitate obiective se numara Ulcinj Vechia, aşezare ce datează din epoca romană, cu vestigii din sec. XII-XV, Biogradska Gora, un parc național cu copaci înalți de 60 de metri, Mănăstirea Ostrog aşezată pe o stâncă aproape verticală a muntelui Ostrog, Golful Boka Kotorska, Riviera Budva, numită după metropola turismului muntenegrean, Budva, Parcul Naţional al Lacului Sakadar,
Staţiunea Dealul Budva Kotor Sf. Tryphone, Mănăstirea Moraca, Mănăstirea Savina sau Insulița Mamula.

Oferta de vacanta în Muntenegru

Hotel Mena de 3*, de la 271 de euro de persoana in camera dubla, 7 nopți de cazare, transport cu autocarul, demipensiune, insotitor de grup din partea agentiei. Mai multe detalii pe www.christiantour.ro, tel- 021.270.00.99

M.R.