Lombardia, zona superbă străjuită de munții Alpi și metropola Milano

Prima pagină » Articole » Lombardia, zona superbă străjuită de munții Alpi și metropola Milano

Lombardia este o regiune din nordul Italiei, situată între Alpi și valea Padului Padus, capitala acestei regiuni fiind Milano, una dintre cele mai moderne metropole din Europa și unul dintre cele mai importante centre economice și culturale ale Italiei. Este  renumit prin celebra Opera Scala,  dar mai ales prin numeroasele muzee, catedrale foarte vechi,  dar și târguri, magazine elegante sau spectacole pe stadion de meciuri de fotbal.

Denumirea regiunii provine de la “lombarzi”, o populație germanică, apărută în acea frumoasă zonă după căderea Imperiului Roman de Apus.

Lombardia are granița cu regiunile Piemonte, Emilia-Romagna, Veneto, Trentino-Tirolul de Sud și Elveția și este așezată în zona centrală a Italiei de nord.

Este alcatuită în mare parte din munții Alpi, în partea de nord și câmpii în jurul fluviului Po, în partea de sud.

Regiunea are o climă variată datorită reliefului și este cunoscută pentru frumoasele lacuri Garda, Como și Maggiore.

Milano, metropola Lombardiei
Milano este unul dintre cele mai vizitate orase din lume, mai ales datorita complexului de stimuli culturali si sociali. Un amalgam de tendinte vechi si moderne fac din Milano un oras unic, potrivit atat pentru pasionatii de moda, shopping si distractii cat si pentru cei pasionati de alte categorii ale artei precum arhitectura, teatrul sau filmul.
Metropola Lombardiei trebuie descoperita din toate punctele de vedere astfel ca fiecare vizitator va trebui sa cunoasca:

Domul din Milano – Numit si Catedrala Santa Maria Nascente este  emblema orașului Milano. Măsoară 11.500 metri pătrați și are o înălțime de 109 metri, cu 135 de turle somptuoase și 3.400 de statui. Ca și curioztate, construcția a durat 600 de ani, din cauza neînțelegerilor politice.
Interiorul Domului gazduieste numeroase vitralii si statui, datand din secolele 15-16, si cel mai mare cadran solar din lume. Catedrala este deschisa zilnic, de la 07.00 la 19.00 iar pe acoperis se poate urca de la 09.00 la 16.00

Piazza Duomo, cel mai mare centru cultural și social al orașului

Piazza Duomo este cea mai mare piață din Milano. Aici se găsesc numeroase magazine de lux, restaurante, Domul, Palatul Regal, statuia regelui Vittorio Emanuele II, dar și Galleria Vittorio Emanuele II, un monument dedicat celui care a unificat Italia. Cel care a proiectat această construcție colosală este Giusepe Megnoni, care a murit în urma unei căzături de pe schelă, în timp ce se construia Galeria. Construcția alcătuită din sticlă și feir găzduiește numeroase magazine de lux, restaurante și cafenele rafinate, un adevărat magnet pentru turiștii care vin să admire faimoasa Galerie.

Metropola Milano și celebrele sale magazine de lux

Milano se mândrește cu cele mai faimoase buticuri și galerii de profil din lume. Dacă vă aflați în centru, puteți lua la pas Via Montenapoleone, Via della Spiga și Via Sant’Andrea, unde se găsesc magazine exclusiviste precum Gucci, Versace, Valentino, Cartier, Chanel, Armani, Moschino, D&G, Prada sau Bulgari. Pentru magazine mai accesibile mergeți pe Corso Vittorio Emanuele, Corso Buenos Aires, Via Torino si Corso di Porta Ticinese unde puteți găsi produse marca H&M, Zara, Mango sau Diesel. Nu ratați nici târgurile locale, Fiera di Senigallia, care are loc sâmbată dimineața sau Viale d’Annunzio și Mercatone del Naviglio Grande, din Alzaia Naviglio Grande, care se țin în ultima duminică a fiecărei luni.

Ofera vacanță Lombardia Christian Tour

Circuit Elveția- Bavaria-Lombardia, de la 455 de euro de persoană, în hoteluri de 2* și 4*, cameră dublă, transport cu autocarul, sejur de 10 nopți. Autocarul va prelua turiștii sosiți la Viena cu avionul. Copiii beneficiază de reducere pentru cazare în cameră cu doi adulți. Mai multe detalii pe www.christiantour.ro, tel: 021.270.00.99

M.R.