Kos – pentru vacanţe memorabile

Prima pagină » Articole » Kos – pentru vacanţe memorabile

Vin din belşug, miere cât cuprinde şi dansuri alături de cei mai talentaţi localnici, este oferta de nerefuzat a Insulei lui Hipocrate. Ospitalieră, ca surorile sale, Kos a păstrat locuri uitate de timp şi de lume cu plaje idilice, numai bune pentru a-ţi încărca bateriile.

  Foto: ceoyachting.com

Dimineaţa începe cu o plimbare pe bicicletă (doar eşti în Kos – oraşul Bicicletelor) şi o cafea bună la una dintre cafenelele drăguţe. O alegere inspirată este Mikro Café din oraşul Kos care te aşteaptă cu mese la soare, dar şi la umbră şi cele mai bune milkshake-uri de ciocolată sau vanilie, frappé şi sandwich-uri cu brânză feta, roşii şi mirodenii. Seara multe cafenele se transformă în baruri, unde te poţi relaxa şi discuta cu prietenii înainte de o noapte incendiară. Barurile de pe plajă îşi fac simţită prezenţa, iar pentru care care vor sa se distreze până dimineaţa există străzi pline de cluburi care debordează de viaţă şi de energie până dimineaţa. Trenuleţul îţi arată capitala şi te conduce într-o zonă istorică unde, în trecut, veneau şi zeii din Olimp. Odihneşte-te pentru câteva minute la umbra arborelui lui Hipocrate, Părintele Medicinei şi explorează celebrul Asklepeion (construit în onoarea zeului Asklepios), primul spital din istoria omenirii. În după amiezele călduroase, însoţeşte-i pe cei mici la centrele create special pentru ei cu mini cinema-uri, teatru de păpuşi, dar şi locuri de relaxare!

Zia – cele mai frumoase apusuri de soare
Zia este un mic sat situat pe muntele Dikaion care găzduieşte cea mai veche moară de apă din Kos.

 Foto: tonyainsworth.co.uk

Vechile case văruite în alb se înlănţuie una lângă cealaltă pe deal, drumul este foarte îngust, iar micile magazine de cadouri colorate se etalează mândre în centru. Poţi cumpăra miere de cimbrişor, ulei de măsline cu ardei iute şi săpun de măsline, iar vânzătorii chiar te îndeamnă să savurezi bunătăţile şi te invită numaidecât la o degustare. Socializarea e la tot pasul, iar pe străduţe poţi da mâna cu oamenii care stau în casele lor şi îşi beau cafeaua. Nu trebuie să ratezi taverna tradiţională Oromedon, o grădină acoperită cu vedere panormică şi gazde care ştiu să-şi primească oaspeţii. Multe persoane celebre au luat cina aici, printre care Bill Clinton, mulţi cântăreţi şi artişti din întreaga lume, iar în 2005 a fost distinsă cu un premiu special în Italia. Secretul acestei taverne, pe lângă pe lângă privelişte sunt bunătăţile: brânza roşie şi pligouri (grâu cu ciuperci, stafide, nuci de pin, castane) şi preţurile rezonabile. Pentru şase băuturi răcoritoare nu vei plăti mai mult de 20 de de Euro. E locul potrivit unde poţi aştepta apusul de soare, cel mai frumos din Insula Kos. Vederi superbe ai şi de la Taverna Asfinţitului, de unde poţi trage cu ochiul spre Bodrum – Turcia.

Ceremonii de vis pe plajă

Kos oferă fundalul perfect pentru o nuntă într-un cadru feeric creat de sate pitoreşti, plaje de nisip alb şi ape limpezi precum cristalul. În oraşul Kos, poţi planifica ceremonia lîngă Arborelele lui Hipocrate sau la apus, atunci când soarele coboară în Marea Egee şi lumina este blândă, potrivită pentru fotografii. Micuţa insulă St Nicolaos oferă posibilitatea de a organiza nunta la o capelă autentică, în aer liber urmată de o recepţie într-o tavernă cu bunătăţi greceşti, dansul Zorba şi nelipsita ospitalitate tradiţională. Totul e gândit în detaliu, veţi avea transfer cu un vaporaş decorat de petrecere şi veţi fi preluaţi de o caleaşcă trasă de cai. O alternativă este satul Agios Stefanos, unde cununia este urmată de o recepţie pe plaja cu nisip alb sau de o petrecere organizată pe un mini vas de croazieră. Lasă grijile deoparte, răsfaţă-te şi admira frumuseţea acestui resort unic, proiectat pentru a-ţi oferi o experienta de neuitat. Sol Kipriotis Village Resortis este ideal aşezat într-o zonă liniştita pe plaja din staţiunea Psalidi, chiar în mijlocul unor grădini frumoase bine întreţinute, cu piscine spaţioase şi zone de agrement. Dacă preferi să te relaxezi, alege sauna sau lasă-te pe mâna unui maseur profesionist, iar seara ai program de divertisment live organizat în amfiteatrul complexului Kipriotis.

Nu rata: Restaurantul Karnagio – renumit pentru calamarul umput supa de peşte şi Restaurantul Petrus care te încântă cu meniuri din bucătăria europeană, grecească şi franţuzească, iar printre preparatele recomandate se număra carnea de pui cu şuncă şi parmezan şi prjitura cu piersici, cireşe şi nuci.

Lido WaterPark din Mastichari te îmbie la distracţie în piscina cu valuri gigantice, jocuri interactive pentru copii şi cei care se simt copii, Râul Leneş şi Râul Nebun.

Plimbarea în insuliţa Kalymnos, total diferită de Kos. Nu a fost afectată de cutremure, prin urmare şi-a păstrat caracterul său total grecesc. Când vei ajunge în port, casele viu colorate par să crească din roci care mărginesc acest port natural. Ape limpezi albastre, apusuri de soare maiestuoase, dealuri mângăiate de adieri de vânt, formaţiunile de piatră, insulele mici presărate în jurul său – toate fac parte din farmecul său.

Oferte Christian Tour

Ai parte de cele mai mici tarife de pe piață pentru Insula Kos pentru plecările din luna iulie. Beneficiezi de 7 nopti cazare la hoteluri de 4*, transport charter cu avionul si masa in functie de hotelul ales, la preturi de la 349 euro/pers.

De Steluța Năstase