Istoria lăcașelor regale din Irlanda

Prima pagină » Articole » Istoria lăcașelor regale din Irlanda

Spiritul petrecareț al irlandezilor te cuprinde cum pășești pe acest tărâm al peisajelor fabuloase, pline de istorie si tradiție. Aici, visele și magia se împletesc pe ritmuri folk cu versuri vesele care te binedispun de fiecare dată. O vacanță aici este ocazia perfectă de a evada din cotidian într-o lume complet diferită, parcă desprinsă din vremurile demult apuse, cu prinți și prințese.

Castelul Desmond

 Foto: buddymurphy.com

Fondat în 1199 de William de Burgo, castelul din Kinsale are o istorie plină de culoare, încă de când a fost ocupat de spanioli în 1601 și a fost folosit drept închisoare pentru marinarii americani în timpul Războiului pentru Independență. După un incendiu devastator din 1747 care a ucis 54 de prizonieri, marea majoritate a lor fiind francezi, castelul este cunoscut și sub numele de „Închisoarea franceză”. Abia la Marea Foamete, castelul a fost transformat din închisoare în centrul auxiliar pentru familiile înfometate, iar în 1997 în interiorul său s-a deschis Muzeul Vinului.

Castelul Barryscourt

   Foto: virtualtourist.com

Castelul din estul cartierului Country Cork a fost tronul familiei Barry în secolul 16 și un adevărat tipar al caselor de tip turn din Irlanda. Acesta a suferit o serie de renovări și restaurări atât pe exterior cât și în interior, iar Salonul Mare și Salonul Principal sunt deschise publicului. La parter poți admira o expoziție interesantă intitulată „Artele Irlandei de la Invazie până la Plantație 1100 – 1600”, iar în curte îți poți delecta ochii cu o superbă grădină specifică secolului 16.

Castelul Belfast

Deși originalul castel Belfast nu mai există în prezent, acest castel reconstruit în 1870 pe dealul Cave păstrează din imaginea și spiritul construcției autentice și oferă o panoramă spectaculoasă a orașului și lacului, devenind un centru turistic semnificativ pentru Belfast.

Adevăratul castel fusese construit de nomazi la sfărșitul secolului 12 și era așezat în centrul Belfastului de astăzi, însă a dispărut în urma unui incediu în 1708. În loc să fie reconstruit s-a decis mutarea reședinței, rezultând Castelul Belfast de astăzi aflat la 122 de metri deasupra nivelului mării. Aici poți găsi și un magazin de anticități, preferatul turiștilor care doresc să simtă impresionanta istorie a orașului.

De Teodora Lozan