În Mexic bei bere cu porumb și orez, dar și bere pentru gay!

Prima pagină » Articole » În Mexic bei bere cu porumb și orez, dar și bere pentru gay!

Industria mexicană în materie de bere nu este foarte veche, dar cu toate astea se disting câteva sortimente foarte bune. Tradiția acestei bauturi vine pe filiera europeană, iar în Mexic se bea mai mult băutură distilată. La ei berea umple doar niște goluri pe lângă țăriile lor de căpătâi, iar cele mai bune sunt berile fabricate din orez și porumb, precum și berea pentru gay, lansată în această iarnă.

Berea Dos Equis, un lager special

Este o bere mexicană de fermentație joasă, din care nu lipsesc ingrediente ca wort, orez și porumb. Boabele, ce-i drept, rup monotonia unei beri amărui și o transformă într-o licoare cu un conținut auriu, fără o carbonație vizibilă în pahar, însă sesizabilă și foarte echilibrată la degustare. Acesta este un semn clar că omul evoluează și nu se gândește numai la cât bea, ci și mai ales la ce poate conține licoarea în chestiune. Producătorul acestei beri mexicane este Ceveceria Cuauhtemoc Moctezuma, iar aroma pe care au inițiat-o este cea de malț cu aspecte ierboase, intensă, puțin acrișoaraă, care reușește să detașeze un  lager savuros, ușor neobișnuit, dar foarte bun.

Berea mexicană dedicată homosexualilor

Anul acesta în iarnă, o firmă de bere mexicană și-a propus să iasă în evidență cu o băutură dedicată comunității gay. Astfel, a fost pusă în vânzare prima bere cu gust de miere, destinată minorităților despre care vă aminteam mai sus. Azi, licoarea este comercializată atât în Mexic, cât și în Columbia sau Japonia. În februarie, directorul comercial al firmei Bodega 12, Dario Rodriguez Wyler declara: „Am ieșit pe piața  având la baza ideea de a oferi un produs destinat comunitaţii de lesbiene şi de gay, de care nu s-a mai ocupat niciun producator de alcool în ultima perioadă. Este vorba, însă, de o comunitate foarte importantă şi foarte exigentă”.

Berea este etichetată diferit, una din etichete fiind Salamandra, care reprezintă unul dintre simbolurile comunității gay și Purple Hand, care amintește de manifestația activiștilor pentru drepturile homosexualilor din anul 1969.

Oferta de vacanta pentru Mexic

Hotel Occidental Grand Xcaret de 5*, de la 743 de euro de persoană, data plecării 13.10.2013, 7 nopți de cazare, regim de masă all inclusive. Nu sunt incluse taxele de aeroport-152 de euro de persoană. Mai multe detalii pe www.christiantour.ro, tel. 021.270.00.99

M.R.