Catedrala Palma de Mallorca

Ghid de călătorie: Ce să nu ratezi în Insula Mallorca

Prima pagină » Articole » Ghid de călătorie: Ce să nu ratezi în Insula Mallorca

Te pregătești de vacanță iar Mallorca este una dintre destinațiile de pe lista ta? Așează-te comod, ia un pix, o foaie de hârtie sau pur și simplu caută o hartă cu minunata insulă și notează-ți punctele de atracție pe care musai nu trebuie să le ratezi. Cu siguranță te vei întoarce! 😀

Catedrala Palma de Mallorca

Catedrala Palma de Mallorca

Valldemosa se află la 18 km de Palma  de Mallorca. Pitorescul orășel montan te îmbie la plimbări  pe  străduţele dischisite într-un stil tradiţional spaniol, la o altitudine de 437 de metri, transpunându-te mental în vremuri demult apuse.  Îmbibată cu poveștile scriitorilor și  celebrităților care s-au născut sau au locuit,  Rafael Nadal, Ramon Llull micuța oază montană vibrează de frumusețe și poezie.

Scriitoarea George Sand şi renumitul compozitor Frederich Chopin şi-au petrecut trăit povestea de dragoste aici, o iarnă marcantă din viața lor. Ca urmare a acestei experienţe, Sand a scris „O iarnă în Mallorca”, iar Chopin a compus aici unele dintre cele mai frumoase partituri ale sale.

Nu rata pitorescul orășel Soller, dominat de livezi de portocali ce te îmbată cu parfumul lor, între munţii Serra de Tramuntana şi Marea Mediterana. Pe lângă frumusețea naturală a localității, înconjurate de Munții Tramuntana, te poți bucura și de arhitectura inedită a celei mai importante atracții turistice a zonei, Mănăstirea Regală Cartusiana a lui Iisus din Nazaret. Aceasta a fost părăsită de călugări în 1839 din cauza regulilor de secularizare. În numele celebrului muzician polonez, în mânăstire se desfășoară anual Festivalul Chopin.

Capul Formentor, Pollensa, Mallorca

Capul Formentor, Pollensa, Mallorca

O vacanță de poveste pe coasta Mării Mediterane implică, bineînţeles, foarte mult timp petrecut în apă şi pe plajă, însă odată ce te-ai decis să explorezi şi restul frumuseţilor acestei regiuni, te vei felicita pentru această decizie. Începe cu o drumeție montană pe cel mai înalt punct din Mallorca, Puig Mayor. Are aproximativ 1445 metri peste nivelul mării și este ideal pentru excursii pe cărările umbrite de pădurile dese.

Catedrala medievală construită în stil gotic se înalţă ca o stâncă rozalie în centrul oraşului Palma de Mallorca. Construcția sa a început în secolul al XIII-lea iar lucrările s-au terminat prin secolul al XVI – lea. Un alt obiectiv interesant este Castel de Bellver, care a fost iniţial construit ca palat de vară. Palau d’Almudaina, care datează din secolul al XIII-lea, se află lângă catedrală şi a fost construit pe fundaţia unei fortăreţe arabe. El este folosit şi în ziua de astăzi de către familia regală în probleme oficiale. În jurul catedralei se află zona ocupată de fostul oraş arab, cunoscut ca Medina Mayurka.

Castelul Bellver, Mallorca

Castelul Bellver, Mallorca

Si pentru că nu există vacanță pe tărâmuri spaniole fără un parc de distracție sau un loc unde toată familia se poate aventura, iată în continuare câteva dintre cele mai inedite locuri de divertisment din Insula Mallorca.

Pe Insula Mallorca se găsesc suficiente parcuri acvatice încât să nu te plictiseşti un sejur întreg: Aqualand-ul din S’Arenal, Aquapark-ul din Magalluf, Hidropark-ul din Port d’Alcudia, Marineland din Portals Nous şi Western Water Park din Magalluf. Toate acestea au tobogane şi  piscine, ba unele au chiar şi show-uri cu delfini. În plus, pe insulă mai există şi un “Safari Zoo”, prin care poţi face o plimbare cu o maşină de teren pentru a vedea girafe, zebre şi maimuţe sau poţi vizita „baby zoo”, unde există elefanţi şi reptile născuţi în captivitate.

La Palma Aquarium poţi descoperi o lume fascinantă, cu peste 8000 de specimene din cele 700 de specii de floră şi faună ale celor mai mari oceane ale lume. Vei avea ce fotografia. Bucură-te de impresionanţii corali vii şi de atracţia principală de aici: Marele albastru. Este cel mai adânc acvariu pentru rechini din Europa având incredibila adâncime de 8,5 m. Cu peste 100 de specimene vii, printre care şi 10 rechini uriaşi este cu adevărat ceva ce nu trebuie să ratezi.

Valldemossa, Mallorca

Valldemossa, Mallorca

Iubitor de vietăți marine sau nu, când vei ajunge în Mallorca, vei găsi interesantă și o oprire la parcul acvatic Marineland. Se țin zilnic show-uri cu delfini și lei de mare, iar în pavilionul Aventurile Piraților, vei interacționa cu cele mai frumoase specii de papagali. Vei descoperi aici un spectacol dinamic, cu acrobaţii, demonstraţii de echilibru,  comedie şi dansuri, montat într-un decor magic-pirateresc. Spectaculoasele salturi,  minunatele dansatoare şi carafele de sangria rece îţi vor oferi o experienţă de neuitat.

Sursa: YouTube, Estop Estudios Topografía S A

Oferta Christian Tour

Profită de ofertele Christian Tour și petrece un sejur de 7 zile în Mallorca, la prețuri începând de la 583 euro/pers. Detalii aici.

 

Autor: Loredana Ciubuc