Frumuseți vieneze: restaurante, cafenele și vinuri Junge Wiener

Prima pagină » Articole » Frumuseți vieneze: restaurante, cafenele și vinuri Junge Wiener

La restaurantul Oktogon, lumea ți se va parea mai frumoasa de Revelion

Districtul 19 al Vienei. Aici se pierd multe dintre elementele urbane ale acestui minunat oraș, acestea fiind înlocuite cu frumusețea naturii din Wenerwald. Cel mai frumos obiectiv turistic din zonă este monumentul Lebensbaumkreis, în traducere- cercul copacului vieții, care a fost ridicat ca simbol pentru solidaritatea omului cu ființa copacului. Tot aici se află una dintre cele mai frumoase cafenele-restaurant, Oktogon, care se pregătește temeinic pentru seara de Revelion cu un bufet de gală la lumina lumânărilor. De aici, de pe această câmpie poate fi urmărită parada artificiilor de la miezul nopții, iar cei care doresc să uite de frig pot savura o supă fierbinte sau un vin roșu fiert. Nu lipsește nici punch-ul, iar tipsiile cu foc încălzesc atmosfera din care răsună valsul Dunărea Albastră.

Bal Imperial la Hofburg pentru iubitorii de divertisment

Tradiția valsului austriac este atracția principală a multor turiști din lumea-ntreagă. Dacă vrei divertisment, voie bună, dar și o noapte de An Nou rafinată, cu iz aristocratic, nu ocoli Balul Imperial de la Hofburg. Sălile maiestuoase ale reședinței imperiele atrage turiștii ca un magnet, iar printre evenimentele serii se numără cina de gală, deschiderea balului cu debutanții școlii de dans Elmayer, marea gală de la miezul nopții și cadrilul publicului.

Cafenelele vieneze au renume…

Cafeneaua vieneza este bătrână, dar în ciuda vârstei sale sau poate tocmai de aceea este mai vie și mai diversă ca oricând. Aici, la Viena, poți întâlni mari cafenele-restaurant, cafenele-cofetării, precum și cafenele care dispun de scene de concert unde se cântă de obicei live. Nu lipsesc nici cafenelele librării sau cele cu scenă de cabaret, vizitate des mai ales de turiștii dornici de distracție. Cele mai renumite cafenele ale Vienei, unde plăcerea petrecerii timpului liber este căutată de orice băutor de cafea sunt Demel, Central, Cafe Hawelka, Museum sau Leopold.


Despre vinul vienez…

Dacă până nu de mult vinurile vieneze de calitatea se beau numai în tradiționalele localuri Heurigen , iată că azi licoarea din struguri a reușit să cucerească orice colț al orașului.
Amestecul proaspăt și aromat al vinului „Junge Wiener”, precum si soiurile Grüne Veltliner sau  Blaue Zweigelt, fructate, cu aroma de cireșe, se simt cel mai bine pe scena gastronomică dar și în grădinile localurilor de vară. În gastronomia de lux se utilizează mai mult vinurile de regiune de înaltă calitate, vinuri Riesling și Weiβburgunder ajunse la maturitate, dar și vinuri Chardonnay, Sauvignon blanc, soiuri puternice de Grüne Veltliner și vinuri roșii, precum Pinot Noir și St. Laurent. Aceste vinuri sunt excepționale și sunt însoțitoare universale și perfecte ale multor specialități din bucatăria vieneză.

M.R.