Dublin – istorie, arhitectură și viață de noapte

Prima pagină » Articole » Dublin – istorie, arhitectură și viață de noapte

Spiritul irlandez nu se reflectă niciunde mai bine ca în Dublin, capitala ținutului verde, marcat de tradiții și culturi vii, cu un popor vesel, oricând gata de distracții. Peisajele incredibile, castelele impozante, dar și viața de noapte cuprinsă în numeroasele cluburi, restaurante și cafenele vor asigura oricărui turist o vacanță de neuitat.


Vizitează Castelul Dublin

Castelul situat deasupra Cork Hill fost construit în 1204 și a reprezentat centrul de putere al britanicilor pentru mai bine de 800 de ani. Totuși, acesta nu este tocmai cum ți-ai imagina un castel în sensul clasic. Nu are nici poduri, nici șanțuri sau fortărețe care să îl fi apărat de forțele invadatoare. Castelul este format mai mult ca o colecție de clădiri cu arhitectură specifică secolului XVII, înconjurate de două curți. Aici poți vizita unul dintre cele mai bune muzee din Dublin, Librăria Chester Beatty.

Dublinia îți dezvăluie istoria orașului

Expoziția Dublinia înfățișează perioada de formare a istoriei Dublinului, de la sosirea anglo – normanzilor în 1170, la închiderea mânăstirilor în 1540. Există mai multe exponate aici, inclusiv clipuri video, modele, reconstrucții, iar la parter poți admira o machetă la scară mare a Dublinului anului 1500.

Relaxează-te în cafenele

Orașul este ticsit cu cafenele și restaurante în care poți petrece câteva ore plăcute. Un exemplu bun este Cafe en Seine, unde duminica poți savura o cafea pe ritmuri de jazz, iar serile de luni prind viață pe acorduri muzicale. Cu un decor de epocă ce te transpune în timpul lui Scott și Zelda Fitzgerald, Cafe en Seine este cu siguranță unul dintre cele mai mari și mai extravagante baruri din Dublin.

Oferta Christian Tour

Fă un weekend break la Dublin și descoperă toate frumusețile orașului! Christian Tour îți oferă pachete ce includ transportul cu avionul, taxele de aeroport și 3 nopți cazare la hotelul Best Western Sheldon Park, de trei stele, la prețuri începând de la 198 de euro de persoană. Detalii aici.

De Teodora Lozan