Descoperă templele budiste din Japonia

Prima pagină » Articole » Descoperă templele budiste din Japonia

Lăcașele de cult din Japonia răsar cu toată splendoarea din orice colț al țării. Fiind un popor devotat și credincios, japonezii au creat numeroase temple budiste care mai de care mai grandioase. Dacă în orice orașel găsești un asfel de lăcaș, în centrele culturale majore vei întâlni mii de mărci religioase, construite în stiluri și cu scopuri diferite. Arhitectura și religia se îmbină spectaculos pentru a crea o serie de structuri impresionante.

Buddha spunea că poți atinge pacea deplină doar prin prispa iubirii, compasiunii, toleranței, conviețuirii și nonviolenței, iar budismul oferă metode practice de a face față și de a te adapta într-o lume violentă. Iată ce structuri religioase au fost ridicate pentru a sărbători aceste credințe.

Sala principală

Cunoscute și sub denumirile de kondo, hondo, butsuden, amidado sau hatto, sălile principale sunt adăpostul obiectelor sacre. Fel de fel de statui sunt așezate în aceste săli, iar oamenii poposesc aici pentru a se închina lor.

Sala de prelegeri

Numite kodo, aceste săli reprezintă locul de întrunire a budiștilor, în care se prezintă la întâlnirile religioase și pentru a participa la prelegeri. De asemenea, aceste săli sunt adesea decorate cu statuete reprezentative sau alte obiecte cărora li se închină budiștii.

Pagoda

Un alt stil de templu budist este pagoda, o construcție uluitoare cu un design și o arhitectură specifică, pe care o poți găsi în orice oraș japonez. Acest templu sub forma unor case suprapuse s-a dezvoltat după structura stupei indiene și se întinde pe trei sau cinci etaje.

Porțile

Orice templu grandios trebuie să aibă și o intrare pe măsură. Porțile masine marchează locul sfânt pe care urmează să calci. De regulă vei găsi o singură poartă principală, însă este posibil ca unele temple să aibă și câteva portițe adiționale.

Clopotele

Niciun templu nu este complet fără sunetul clopotelor impunătoare. Conform tradiției, de anul nou clopotele templelor sună de 108 ori, simbol al celor 108 plăceri lumești.

Oferta Christian Tour

Bucură-te de un circuit exotic în Japonia la prețuri începând de la 3290 €/pers. ! Agenția îți pune la dispoziție transport cu avionul, transport intern cu autocar modern, dotat cu aer condiționat, 11 nopți cazare cu mic dejun în hoteluri de trei și patru stele, excursiile din program, taxele de intrare la obiectivele turistice incluse în program, ghizi locali și conducător de grup român. Detalii aici

De Teodora Lozan