Descoperă frumuseţea din Malaezia

Prima pagină » Articole » Descoperă frumuseţea din Malaezia

Orașul Kuala Lumpur, punctul central al Malaeziei, , are o istorie intrigantă, dezvăluită și de amprentele coloniilor britanice, prezente în clădiri precum Dataran Merdeka. Străzile sale pline de viață, arhitectura modernă și aerul cosmopolit fac din acest oraș o atracție deosebită. Numele tradus din malaeza înseamnă a „capitala noroioasă”, datorită locației sale de la confluența râurilor Klang și Gombak. 

Templul Thean Hou

Thean Hou este unul dintre cele mai mari și mai vechi temple din Asia de Sud. Localizat de-a lungul autostrăzii federale Jalan Klang Lama, pe colina Robson, templul budist de șase etaje mai este cunoscut și sub denumirea Templul Zeiței din Rai, fiind dedicat zeiței cu același nume. De asemenea, acesta este și un altar în care mulți vin să se închine lui Kuan Yin (Quan Yin), Zeița Milei.

Peşterile Batu

Aflate la aproximativ 11 kilometri de Kuala Lumpur, peşterile se aştern pe un deal calcaros. Acest templu de 100 de ani vechime conţine trei caverne principale (Catedrala, Peştera Galeria de Artă şi Muzeul Peşterii). În interior, cât şi în împrejurul pesterilor principale sunt expuse statuete şi idoli, marcă a faptului ca templul, plin de formaţiuni calcaroase, care datează de acum 400 de milioane de ani, este unul dintre reperele religioase ale hinduşilor.

Turnurile gemene Petronas

Cu o înălțime de 452 de metri, turnurile gemene Petronas, din inima orașului Kuala Lumpur, sunt cele mai înalte turnuri din lume, după turnurile Taipei 101. Turnurile cu arhitectură islamică se întind pe 88 de etaje, construite din beton armat, având un exterior de oțel și sticlă care imită motive din cultura și tradiția țării. La etajele 41 și 42, turnurile sunt legate printr-un pod suspendat, iar la baza lor, pasionații de shopping pot colinda mall-ul cu cele mai importante mărci de îmbrăcăminte.

Oferta Christian Tour

Vizitează capitala malaeziană precum şi împrejurimile ei pline de istorie, tradiţie şi cultură. Îţi recomand un circuit exotic Christian Tour în Singapore – Malaezia – Indonezia, în luna octombrie, la preţuri începând de la 2295 de dolari/pers.+ 795 de euro. Preţul include transportul cu avionul, transferuri, 13 nopţi de cazare în hoteluri de lux de 4 şi 5 stele, croazieră, excursii, taxele de intrare la obiectivele turistice şi ghizi.