Crăciun de poveste la Praga

Prima pagină » Articole » Crăciun de poveste la Praga

Piețele Pragăi mișună în agitația sărbătorilor, când mii de oameni se strâng încântați de aspectul festiv cu care s-a dichisit orașul, curioși de noile produse înșirate la tarabe și micile surprize pregătite cu ocazia Crăciunului.

Piața Orașului Vechi și Piața Wenceslas prin culoare în perioada Crăciunului și a Anului Nou, precum și piețele mai mici ca Republicii și Havel. Aflându-se la distanțe mici una de alta, te poți plimba de voie de la un cadru la altul. Beculețele de Crăciun luminează centrul orașului, adunând atât localnicii cât și turiștii din toate colțurile.Vin fiert, miresme de brad și scorțișoară, colinde armonioase și mâncare din belșug te înconjoară.

Oaspeții pot adulmeca preparatele tradiționale, pe care pot învăța să le și gătească, pot cumpăra vase de ceramică, șosete pe care să le atârne lângă șemineu, fel de fel de jucării din lemn, pălării, eșarfe, păpuși tradiționale sau ornamente pentru brad.

La adăpostul pentru animale din Piața Orașului Vechi, copiii se pot juca cu oi, capre sau chiar un măgăruș, iar într-un grajd din lemn poți admira celebra scena a Nașterii Domnului, cu figurine ale Fecioiarei Maria, Iosif, pruncul Iisus și cei trei magi. Lângă acestea se află și un workshop pentru copii, unde acești pot confecționa decorațiuni de Crăciun și se pot bucura de un teatru de păpuși distractiv.

Zilnic, te poți bucura de programul de evenimente pregătit pentru tine, la scena din Piața Orașului Vechi, unde coruri cehe și internaționale te vor încânta cu glasurile calde, iar grupuri de balet și dans vor anima spectacolul.

Oferta Christian Tour

Petrece Crăciunul la Praga, la hotelul Olympik Tristar, de trei stele, la prețuri începând de la 205 €. Beneficiezi de transport cu autocar modern, cu climatizare, clasificat 2- 4 stele, 2 cazări cu mic dejun în Budapesta în hotel de 3 stele, o cazare cu mic dejun în Bratislava, la hotel de 3 stele, 2 cazări cu mic dejun în Praga la hotel Olympik de 3 stele (sau similar), ghid însoțitor din partea agenției pe traseu. Detalii aici.