Vizitează gratuit cele mai frumoase atracții din Europa

Prima pagină » Articole » Vizitează gratuit cele mai frumoase atracții din Europa

Cu toate că turul Europei poate fi destul de costisitor, nu este imposibil să te încadrezi într-un buget, vizitând câteva dintre cele mai atrăgătoare obiective turistice europene fără a scoate vreun leu din buzunar.

Muzeul Britanic din Londra

Unul dintre cele mai importante muzee din lume, acest loc adăpostește o colecție de peste 7 milioane de obiecte care înfățișează istoria umană din cele mai vechi timpuri și până în prezent. Fără a plăti vreo taxă de intrare, poți afla care au fost regii egipteni din Templul lui Ramses al II-lea, Piatra din Rosetta, mumia Cleopatrei din Teba. Pentru expozițiile speciale, însă, se va percepe o taxă.

Bazilica Sfântul Petru din Vatican

Uriașa biserică romano-catolică poate să susțină 60 000 de persoane. Învățăturile catolice povestesc că mormântul Sfântului Petru, unul dintre apostolii lui Iisus, se află exact sub altarul bisericii, împreună cu alte peste 100 de morminte îngropate sub construcția superbă. Inițial, biserica fusese gândită ca un simplu monument comemorativ al locului în care a fost martirizat Sfântul Petru, însă a ajuns rezultatul unor lucrări elaborate defășurate pe parcursul a mai multor secole.

Catedrala Nôtre-Dame din Paris

Superba catedrală gotică a fost printre primele capodopere de acest gen care au apărut în lume, iar arhitectura impunătoare și importanța istorică a transformat-o în punctul zero al Franței, fiind nu doar un simbol al Parisului, ci al întregii țări. Construcția desfășurată pe o perioadă de 87 de ani a rezultat într-un monument impozant de 130 de metri lungime și 35 de metri înălțime. Fațada dantelată, cele două turnuri patrulatere și cele trei porți frumos ornamentate atrag anual milioane de turiști.

De Teodora Lozan