Ce să vizitezi în Singapore

Prima pagină » Articole » Ce să vizitezi în Singapore

Singapore este cunoscut ca fiind locul celor mai ciudate obiceiuri și legi, însă în pofida tuturor acestor lucruri, meleagurile sale sunt de-a dreptul fascinante. Aici poți întâlni atracții total neobișnuite, cum nu vei mai avea ocazia să găsești altundeva. Cu o istorie și cultură bogată, un ecosistem extrem de variat și peisaje incredibile, Singapore este cu siguranță unul dintre acele locuri pe care trebuie să le vizitezi cel puțin odată în viață. Dintre numeroasele atracții interesante de aici, iată trei care îți vor oferi câte o bucățică din fiecare capitol al țării.

Cultură și istorie la Muzeul Național din Singapore

Inițial, muzeul era găzduit de o clădire cu 120 de ani vechime, dar care cu timpul a fost exitnsă până la mai bine de dublul mărimii sale inițiale. În mod ingenuos, aripa nouă nu este vizibilă din față, fiind conectată cu cea veche printr-o pasarelă cu tavan din sticlă, prin care poți admira cupola superbă în stil Victorian, cu vitralii uluitoare și țigle din zinc. Clădirea în sine este un amestec armonios al arhitecturii coloniale cu cea contemporană.
În aripa nouă poți admira Galeria de Istorie, în care îți va fi prezentată istoria statului Singapore din două perspective, cea a istoricului și cea a omului de rând. Aceste povești prind viață prin exponatele care redau întocmai bucățile de istorie, teleportând vizitatorii în vremurile tulburate ale statului. Interesant este aici că tu ești cel care decizi ce poveste vrei să auzi, iar apoi te întrepți spre setul de căști corespunzător pentru explicațiile audio ale ghizilor. Cele patru galerii vii se găsesc la etajul al doilea al clădirii vechi și prezintă obiecte din viața de zi cu zi ale unui singaporean: mâncare, modă, film, fotografie.

Singapore de la înălțime cu zburătorul

Pentru a te putea bucura de întregul peisaj pe care îl poate oferi Singapore, fă un tur cu zburătorul, o atracție importantă de aici datorită imaginilor de vis cu care te vei delecta. Pregătește-te să ajungi la 165 de metri înălțime, de unde, timp de 30 de minute vei avea o panoramă completă care nu numai că va cuprinde Singapore, ci și părți ale Malaeziei și Indoneziei.

Diversitate botanică în Grădinile verticale

 Foto: Greenlaunchers

Anul acesta s-a deschis una dintre cele mai importante atracții ale horticulturii, grădinile ce prezintă o fuziune spectaculoasă între natură și tehnologie. Complexul grădinilor verticale este situat pe marginea unui golf și se întinde pe 101 hectare. Acesta cuprinde 18 copaci artificiali uriași, compuși din straturi suprapuse de plante, luminate și încălzite pe baza energie solare. Copacii sunt casa unor grădini cu peste 226 000 de plante mediteraneene și tropicale ce reprezintă mai mult de 200 de specii. Ele sunt „îngrijite” de o serie de funcții eco printre care colectarea apei de ploaie sau generarea energiei solare. Mai mult, noaptea, întregul complex se transformă într-un spectacol al luminilor incredibil.

Oferta Christian Tour

Vizitează atracțiile din Singapore și petrece o noapte dintre ani memorabilă, profitând de pachetul de Revelion Singapore – Malaezia – Indonezia, la prețuri începând de la 1975$+720 €. Pachetul include transport continental și intercontinental cu avionul, 9 nopți de cazare cu mic dejun în hoteluri de 5 stele, transferurile, tururile și excursiile menționate în program, taxele de intrare la obiectivele menționate în program, ghizi locali și conducător de grup român. Detalii aici.

De Teodora Lozan