Ce să faci și să nu faci în Thailanda

Prima pagină » Articole » Ce să faci și să nu faci în Thailanda

Thailandezii sunt cunoscuți pentru ospitalitatea și toleranța lor, fiind oricând dispuși să primească turiștii cu brațele deschise. Nu este foarte greu să te obișnuiești cu obiceiurile localnicilor, însă ca în orice loc străin, trebuie să fii atent la anumite lucruri care ar putea părea ofensive pentru poporul thailandez.

Ce să faci
Respectă-le mereu religia. Orice statuetă care îl înfățișează pe Buddha, fie ea mare sau mică, strălucitoare su deterioarată este considerată sfântă. Nu te sprijini pe ea și nu face semne sau gesturi ce ar putea fi considerate ofensive. Mare grijă și în ceea ce privește îmbrăcămintea. Poartă haine conservatoare, în special în temple (pantaloni sau fuste lungi, bluze cu mânecă lungă).

Vorbește mereu cu respect și omagii despre rege și regină și acordă-le respect și atenție bătrânilor, în absolut orice situație. Chiar și dacă te tocmești în piață cu un vânzător care este mai în vârstă, fă acest lucru cât mai politicos posibil, mereu cu zâmbetul pe față. Pe lângă faptul că vei fi considerat o persoană politicoasă, vei avea și un mic semn de mulțumire în prețul negociat.

Înainte să intri în locuința unui thailandez, nu uita să te descalți și să îți lași încălțămintea la ușă. Același lucru se întâmplă și în cazul saloanelor de frumusețe , de cosmetică etc.

Ce să nu faci
Nu îndrepta cu picioarele spre lucruri sau oameni pentru că acest gest este extrem de ofensiv. Picioarele sunt considerate o parte inferioară a corpului uman. De asemenea, ai grijă ca atunci când te afli în temp-lu, picioarele tale să nu fie niciodată îndreptate către imaginea lui Buddha.

Nu le pune mâna copiiilor în cap, chiar dacă o faci în semn de salut prietenos! Capul este considerat cea mai importantă parte a corpului uman și numai persoanele apropiate pot avea privilegiu de a mângâia un copil pe cap.

Nu fi foarte afectuos în public, nici măcar cu soțul sau soția! Gesturile de afecțiune în public sunt considerate nepoliticoase.
Nu porni de la premiza că femeile thailandeze sunt ușuratice, cu toate că multe dintre acestea lucrează în industria sexului! Poți avea mari probleme dacă jignești în acest mod o thailandeză.

Stai departe de droguri sau traficanți! Cei care sunt prinși încercând să transporte droguri din Thailanda primesc pedeapsa cu moartea sau închisoare pe viață!

Nu accepta ajutorul străinilor când pornești la cumpărături! Mulți dintre cei care se vor oferi să te îndrepte către cele mai „trendy” magazine primesc, în realitate, comisioane pentru fiecare client adus în magazin, comision care este inclus în prețul plătit de tine pentru obiectele cumpărate.

Uită de jocurile de noroc! Aici jocurile de noroc sunt ilegale, așa că nu accepta niciun fel de invitație de a participa la așa ceva!
Când iei cina într-un restaurant, uită de vechile modalități prin care obișnuiai să chemi chelnerul, printr-un semn cu degetul ridicat. Este o insultă foarte mare aici. Ridică mâna, dar cu degetele îndreptate în jos.

Oferta Christian Tour
Revelion în Thailanda – Bangkok – Pattaya, la prețuri de la 1365 €. Beneficiezi de:
– transport intercontinental cu avionul pe rutele: București – Istanbul – Bangkok și Bangkok – Istanbul – București
– 3 nopți cazare cu mic dejun la Bangkok în Hotel Montien, de patreu stele (camere superioare)
– 6 nopți cazare cu mic dejun la Pattaya în hotelul A-One The Royal Cruise, de patru stele (camere superioare în aripa principală)
– primire cu ghirlandă de flori la aeroportul din Bangkok
– transferurile, tururile și excursiile menționate în program
– taxe de intrare la obiectivele menționate în program
– ghizi locali
– conducător de grup din partea agenției
– asigurare în caz de insolvabilitate /faliment al agenției de turism
Detalii aici.