Ce să faci și să nu faci în Irlanda

Prima pagină » Articole » Ce să faci și să nu faci în Irlanda

Peisajeșe întinse, ritmurile tradiționale și o cultură bogată fac din Irlanda o destinație d vis, pe care oricine ar trebui să o viziteze măcăar o dată în viață. Poporul irlandez este unul extrem de petrecăreț și dispus să ierte orice greșeluță, însă are și câteva particularități ușor diferite fața de cele cu care ești obișnuit, așa că ar fi de folos să cunoști câteva lucruri înainte să te aventurezi la o vacanță aici.

Ce să faci aici

Desprinde-te de rutele populare. Pentru fiecare atracție populară aici, cum ar fi Sâncile din Moher, există încă una cel puțin la fel de frumoasă, dacă nu mai impresionantă, despre care turiștii nu știu prea multe lucruri, cum ar fi Donegal, unde te poți bucura de frumusețile irlandeze în liniște, având ocazia de a fi singur cu gândurile tale. Ca să apreciezi cu adevărat această țară, descoperî-i secretele.

Caută pub-urile și barurile tipice de aici și fă-le cinste prietenilor tăi irlandezi. Generozitatea este o trăsătură comună, așa că lipsa ei te va lăsa fără noii prieteni.

Vremea este nemiloasă, iar o simplă umbrelă nu-ți va fi de mare folos. Caută îmbrăcămintea rezistentă la apă pentru a te proteja de capriciile meteorologice.

Ce să nu faci

Nu trebuie niciodată să te superi dacă ajungi subiectul unor glume mai incomode. Dimpotrivă, ar trebui să te simți flatat! Glumele unul pe seama altuia sunt la ordinea zilei aici, iar cu cât te vei face mai plăcut, cu atât ar trebui să te aștepți la tot mai multe glume!

Nu întreba de spiriduși! Da, legendele sunt multe, dar irlandezii cu siguranță s-au săturat de această întrebare, nu crezi?

Nu îți face prea multe griji pentru ficat. Alcoolul este deja o unealtă de socializare aici și nu vei fi privit cu ochi buni dacă refuzi o băutură. La urma urmei, ai venit în Irlanda, nu?

Oferta Christian Tour

Descopera frumusetile din Regatul Unit al Marii Britanii in circuitul cultural Anglia – Scotia – Irlanda din 2013, la preturi incepand de la 855 €/persoana. Pachetul include transport cu autocar climatizat, clasificare 2 – 4*, exceptie zilele 6 şi 13 (contra cost cu transport public), o cazare pe ferry Anglia – Olanda, cabine de 4 pers, 17 cazari cu mic dejun in hoteluri de 2 – 4* si ghid insotitor din partea agentiei pe traseu. Detalii aici.