Ce nu știai despre Dubai

Prima pagină » Articole » Ce nu știai despre Dubai

Dubai, unul dintre cele șapte emirate arabe, este și unul dintre cele mai apreciate locuri din lume datorită modernizării accelerate de care se bucură. Afacerile înfloritoare, cultura remarcabilă, zgârie norii impunători sau mall-urile uriașe atrag și impresionează o lume întreagă. Iată câteva lucruri interesante despre Dubai.

1. Aproximativ 80% din populația Dubaiului este alcătuită din străini care reprezintă peste 160 de națiuni. Ba mai mult, aproximativ 10 000 de rezidenți noi se înregistrează în fiecare lună, iar populația sa depășește 1,3 milioane de oameni.
2. Dinastia Al Maktoum se află la conducerea Dubaiului încă din 1833.
3. Aici nu există adrese pe baza străzilor.
4. Aurul este foarte important. Atât bărbații cât și femeile poartă inele sau lanțuri din aur, semn al bunăstării. O persoană din cinci achiziționează anual cinci bijuterii din aur.


5. Indiferent în ce parte a Dubaiului vă aflați, veți auzi apeluri de rugăciuni de cinci ori pe zi. Până și în mall-uri, în boxe va răsuna îndemnul la rugăciune de fiecare dată pentru a le reaminti musulmanilor că este timpul să se roage.
6. Mall-ul Emiratelor este singurul mall în care puteți să schiați în timp ce vă faceți cumpărăturile, pe o distanță de 400 de metri acoperită cu 6 000 de tone de zăpadă.
7. Dubaiul are unul dintre cele mai mari venituri pe cap de locuitor din lume.
8. Aici este cea mai mare populație din Emiratele Arabe Unite.
9. Cu excepția lui Abu Dhabi, Dubai este singurul emirat care are garantat prin legislatură dreptul de veto asupra problemelor naționale critice.
10. Dubaiul construiește primele insule artificiale din lume, Insulele Palm.

Oferta Christian Tour
Dă o fugă în Dubai și poți avea parte de un weekend break de vis! Pachetul oferit de Christian Tour îți pune la dispoziție transport cu avionul, taxele de aeroport și trei nopți cazare cu mic dejun la hotel Arabian Park, de trei stele, la prețuri începând de la 585 €/pers.