Castelul Sant’Angelo din Roma

Prima pagină » Articole » Castelul Sant’Angelo din Roma

În Roma, pe malul drept al Tibrului se află o impunătoare construcție plină de istorie. Castelul Sant’Angelo este un impresionant monument de inspirație etruscă, iar în construcția sa meticuloasă au fost îmbinate armonios materialele precum cărămida, marmura și mozaicul.

 Foto: touritalynow.com

De-a lungul timpului, acesta a fost, pe rând, un mausoleu, parte a zidului orașului și fortăreață. Mai apoi, clădirea s-a tranformat în  reședință papală, după care a fost întrebuințată ca închisoare militară. Astăzi, aici vei găsi unul dintre cele mai spectaculoase  muzee naționale și  un obiectiv turistic de neratat.

Clădirea avea o construcție relativ simplă ca idee, fiind formată dintr-o  bază pătrată de 89 de metri lățime, pe care a fost amplasat un cilindru însoțit de coloane, iar în vârful acestui cilindru veghează falnic  Îngerul Nopții. Decorarea cu numeroasele statui de-o parte și de alta îi oferă însă un aer festiv.

 Foto: flickrhivemind.net

Inițial, Împăratul Hadrian a ordonat construcția castelului pentru a-i servi ca mausoleu pentru familia sa. Timp de o mie de ani, clădirea mare și cilindrică a fost un castel și o cetate importantă din Roma, iar în muzeul de azi poți admira expoițiile care variază de la picturi și vase de ceramică specifice perioadei renascentiste, până la arme militare antice.

Într-o vizită a castelului, vei intra din cameră în cameră, care mai de care mai impresionantă, fiecare încăpere fiind încărcată cu evenimente istorice. Curtea de onoare, sălile lui Clement, sala de justiție, sala lui Apollo sau Închisoarea sunt doar câteva dintre ele. Dacă ajungi pe terasa de sub statuia Arhanghelului, ai ocazia de a admira o vedere panoramică superbă asupra Romei. Nu e de mirare că acest castel atrage anual un număr din ce în ce mai mare de turiști.

Oferta Christian Tour

Te invităm să pornești în circuitul Italia Clasică, unde vei întâlni cele mai impresionante obiective din toată țara și, evident, vei avea ocazia de a vizita Castelul Sant’Angelo. Vizitează Italia în 11 zile la prețuri începând de la 459 € de persoană. Beneficiezi de transport cu autocarul, 10 cazări cu mic dejun în hoteluri de două, trei și patru stele și ghid însoțitor din partea agenției. Detalii aici.

De Teodora Lozan