Castelul Herrenchiemsee, un „Versailles bavarian”

Prima pagină » Articole » Castelul Herrenchiemsee, un „Versailles bavarian”

Herrenchiemsee este unul dintre cele trei castele faimoase din sudul Bavariei, împreună cu Linderhof și Neuschwanstein. Castelul întruchipează respectul și afecțiunea regelui bavarian Ludovic al II-lea către Louis XIV al Franței, cunoscut și drept „Regele Soarelui”, iar construcția a fost clădită ca un omagiu pentru Versailles. Priveliștile asupra parcului, fântânile și chiar aspectul clădirii respectă în totalitate modelul Versailles.

Castelul este localizat pe insula Herreninsel și este ușor de accesat din Prien și Gstadt, cu barca sau ferrybotul. Insula în sine are aproximativ 2 kilometri pătrați, iar castelul se așează la capătul de sud al său. Iubitorii peisajelor nemaipomenite se pot aventura la o plimbare circulară de 7 kilometri în jurul insulei.

Construcția acestui „Versailles bavarian” a început în 1878, pe baza planurilor arhitectului Georg Dollman, care a împărțit munca minuțioasă în 13 etape. Totuși, în ciuda planurilor atente și a fondurilor substanțiale investite, castelul nu a fost niciodată finalizat și, după moartea misterioasă a lui Ludovic, unele părți ale sale au fost demolate.

Printre cele mai mari atracții turisticr aici se numără Casa scărilor Statului, Dormitorul Statului și Marele Salon al Oglinzilor. Pentru mai multă intimitate, camera regală era retrasă în Apartamentul Mic, o consrtucție superbă în stil rococo francez.

Planurile pentru grădinile castelului erau asemănătoare cu cele ale grădinilor din Versailles, însă înaintea decesului regelui numai câteva secțiuni de-a lungul axei principale, pavate cu fântâni spectaculoase, au fost terminate. În timpul verii, aceste fântâni își agită apele la fiecare 30 de minute.

Oferta Christian Tour
Descoperă Castelul Herrenchiemsee în circuitul cultural Austria – Bavaria, la prețuri începând de la 285 €/ persoană. Pachetul include transport cu autocar modern, cu climatizare, clasificat 2- 4*, 6 cazări cu mic dejun în hoteluri de 2- 4*, ghid însoțitor din partea agenției pe traseu. Detalii aici.