Budva din Muntenegru, orășelul primitor

Prima pagină » Articole » Budva din Muntenegru, orășelul primitor

Nu degeaba Muntenegru este denumit perla ascunsă a Mării Adriatice… Este un refugiu relaxant ce își farmecă turiștii prin frumusețea peisajelor, plajele curate cu nisip fin și un amestec  fascinant de natrură sălbatică cu apa azurie a mării.

Una dintre cele mai frumoase stațiuni este Budva, considerată atât de localnici cât și de turiști capitala turistică a Muntenegrului cu cele mai luxoase și exclusiviste resorturi europene. E un orășel animat, e primitor, foarte cochet, iar singura sa menire este să ofere turiștilor numeroase oportunități de distracție, sport și evident destindere.

Clima la Budva

Muntenegru se bucură de o climă mediteraneană cu veri lungi, uscate şi ierni scurte şi blânde. Dacă veniţi din centrul Europei în Muntenegru în orice perioadă a anului, cu siguranţă vă veţi încălzi. În primul rând mergeţi într-o zonă subtropicală, iar în al doilea rând, în perioada iernii căldura se păstrează datorită climatului mediteranean.

Pentru că e iarnă, e bine de știut dacă îți programezi o vacanță aici, la Budva, că  temperaturile medii în anotimpul rece sunt în jur de 9°C.

Ce e de admirat în Budva?

Locurile pe care le putem admira sunt aici mai mult decât suficiente… Printre cele mai vizitate se numără oraşul fortificat şi plimbarea pe diguri, unde te poți răsfăța cu o privelişte de neuitat asupra oraşului, mării şi a insulei Sveti Nikola. S-au păstrat aici două porţi din secolul 15 – Marină şi Continentală, care dau locului adevărata cireaşă de pe tort. Un alt obiectiv turistic important este muzeul arheologic care găzduiește artefacte din perioada antichității.

Cel mai mare simbol al orașului Budva este  biserica Sf. Ion, mai ales turnul acesteia, care se vede din orice colţişor al oraşului. De asemenea sunt foarte admirate de turiști fascinantele desene veneţiene şi biblioteca. Această biserică nu este singura atracţie. Pentru că ai decis să cutreieri pe urmele trecutului, ar fi mare păcat să nu vizitezi şi alte locuri precum biserica Sf. Sava, biserica Sf. Maria şi biserica Sf. Treimi cu impresionantele sale desene elene.

Nu departe de Budva se află multe mănăstiri ( Stanjeviči, Podostrog) şi insula Sf. Nicolae cu ruina unei biserici, care pe vremuri a fost locul preferat de refugiu al conducătorului Petara.

Unde ne distrăm la Budva?

Dacă vrei distracție în Budva, te poți aventura în locuri extrem de interesante ale acestui mic orășel care reușește să fascineze printr-o arhitectură medievală. În oraş şi în apropierea acestuia se află o grămadă de cluburi, cazinouri şi discoteci. Printre cele mai cunoscute și călcate de turiști se numără: Znak Pitanja, Pub Ancor, Maine, Hot Cherry, Miami, Rafaelo şi multe altele.

Ce mâncăm la Budva?

Specialitățile culinare specifice acestei zone  sunt numeroase și evident extrem de gustoase. Poți alege kacamak, cicvara, popora, rastan, popraci, șuncă afumată, popeci, pljeskavica, ciorbă de pește riblja sau crane friptă de miel extrem de gustoasă. Desertul este o devărată savoare, mai ales dacă vei alege  pivski kajmak sau specialități pe bază de brânză, piersici sau pepene galben.

Vezi aici oferte de vacanță la Budva >> 

M.R.