Bangkok – frumusețea straniului

Prima pagină » Articole » Bangkok – frumusețea straniului

Un oraș plin de contrast și contradicție, plin de frumusețe și lucruri uluitoare, Bankokul te va atrage printr-un soi de frumusețe ciudată. Cu toate că este o metropolă cosmopolită ce abundă în zgârie nori și construcții moderne, tradiții și obiceiuri străvechi încă răsar de la fiecare colț de stradă. Într-o plimbare agale pe străzile sale vei întâlni priveliști ciudate, pui de elefanți, muzicieni orbi și ghicitori. Pentru celelalte aspecte neobișnuite însă, trebuie să cauți ceva mai mult, dar frumusețea și atipicul lor merită toată osteneala. Iată câteva dintre aceste atracții ciudate care merită vizitate.

Case ale spiritelor

Spre deosebire de alte țări, foarte comune prin toată Thailanda sunt casele spiritelor și altarele, ce pot fi găsite lângă aproape fiecare casă sau clădire. Căsuțele de dimensiunea unor păpuși sunt frumos amplasate pe un piedestal, în zoner de bun augur, pentru a le permite localnicilor să ofere rugăciuni și mici cadouri menite să le facă pe plac spiritelor, reprezentate de statuete umane, tot de dimensiunea unor păpuși, sau chiar de o statuetă a lui Buddha.

Altarele

La fel de răspândite precum casele spiritelor, altarele, pe de altă parte, sunt lăcașe de cult, unde oamenii se duc pentru a aduce omagii emblemelor iconice ale religiei budiste și hinduiste care, în schimb, oferă credincioșilor iubire, fericire, noroc, succes sau chair fertilitate.

Muzeu Erawan și statuia elefantului cu trei capete

Un imens elefant din cupru cu trei capete te întâmpină mândru pe un piedestal cum ajungi la Muzeul Erwan. Statuia de dimensiuni impresionante cântărește 250 de tonde, are 29 de metri înălțime și 39 de metri lungime și a avut nevoie de nu mai puțin de 10 ani pentru a fi construită. Mândru și războinic, elefantul este imaginea clasică a personajului din mitologia hindusă Airavata, cunoscută și drept Erawan.

Muzeul se împarte pe trei nivele, fiecare dintre ele simbolizând un segment al universului thailandez și adăpostește antichități rare, personalități religioase iconice. Ca să nu mai vorbim despre decorul întregului muzeu, atât de neobișnuit cum nici în vise nu ți-ai putea imagina, opera afaceristului Lek Viriyapant, un spirit excentric a cărei amprentă asupra clădirii este evidentă.

Oferta Christian Tour
Revelion în Thailanda – Bangkok – Pattaya, la prețuri de la 1365 €. Beneficiezi de:
– transport intercontinental cu avionul pe rutele: București – Istanbul – Bangkok și Bangkok – Istanbul – București
– 3 nopți cazare cu mic dejun la Bangkok în Hotel Montien, de patreu stele (camere superioare)
– 6 nopți cazare cu mic dejun la Pattaya în hotelul A-One The Royal Cruise, de patru stele (camere superioare în aripa principală)
– primire cu ghirlandă de flori la aeroportul din Bangkok
– transferurile, tururile și excursiile menționate în program
– taxe de intrare la obiectivele menționate în program
– ghizi locali
– conducător de grup din partea agenției
– asigurare în caz de insolvabilitate /faliment al agenției de turism
Detalii aici.