Navodari, Marea Neagra, Romania

Atracții de neratat într-o vacanță pe litoralul românesc

Prima pagină » Articole » Atracții de neratat într-o vacanță pe litoralul românesc
Navodari, Marea Neagra, Romania

Navodari, Marea Neagra, Romania

Ai nevoie de relaxare, distracție și puțin răsfăț? Ia-ți o vacanță la Marea Neagră, pe litoralul românesc. De-a lungul celor 245 km vei descoperi peisaje superbe, plaje întinse cu nisip fin și cochilifer, faleze înalte scăldate în razele calde ale soarelui. Bucură-te de plimbări cu hidrobicicleta, ridicări cu parașuta, windsurfing și yachting, tractări cu banana, plimbări cu skijet, ski nautic, scufundări și plimbări în bărci cu vele.

Pe lângă plajele întinse și însorite, oportunitățile de cazare și posibilitățile de agrement, explorează mulțimea de muzee, monumente istorice importante, ruine antice, biserici, mănăstiri, rezervații naturale unice în țară și în Europa, dar și alte atracții turistice, care întregesc pitorescul litoralului românesc.

Barca de salvare veche in Gura Portitei, Tulcea, Dobrogea, Romania

Barca de salvare veche in Gura Portitei, Tulcea, Dobrogea, Romania

Mamaia, cea mai cunoscută stațiune de pe litoralul românesc se mândrește cu o viață de noapte animată. Marele atu al stațiunii este plajă fină, aproape albă și apa lipsită de fenomene mareice puternice, care se adâncește treptat spre larg, ideală pentru cei mici. Urcă-te pe vaporașul care pleacă din zona celebrului Cazinou și pornește spre Insula Ovidiu. Minunatul complex turistic deține un restaurant, locuri de cazare și o grădină superbă, unde te vei relaxa complet. Tot în Mamaia, te vei distra la cote maxime în Aqua Magic, în Parcul de distracții „Luna” vei fi uimit de panorama pe care ți-o oferă telegondola. În Satul de Vacanță găsești tarabe cu suveniruri, galerii comerciale și restaurante cu specific românesc, amenajate în căsuțe cu motive inspirate din zone diferite ale țării.

Dacă ți-ai propus o vacanță la mare în România, trece pe lista ta de locuri musai de vizitat, Constanța, cel mai mare port românesc la Marea Neagră, numit în trecut Tomis. Potrivit legendei, Tomis a fost întemeiat de supraviețuitorii unei lupte cu argonauții, cei care furaseră Lâna de Aur. Cunoscutul poet latin Ovidiu și-a petrecut aici ultimii ani din viață, murind în exil în anul 17 d. Hr. În prezent, Constanța este o combinație atrăgătoare de vestigii greco-romane, moschei turcești, muzee interesante și bulevarde moderne pline de viață, care te vor vrăji cu siguranță.

Ruinele Histria, Constanta, Romania

Ruinele Histria, Constanta, Romania

Vizitează peștera Sfântului Andrei. Săpată în stâncă biserica este amplasată la baza unui mic munte împădurit, fiind considerată primul lăcaş de cult din România, fiind în acelaşi timp şi poarta de pătrundere a creştinismului pe teritoriul țării. Venind la propovăduire în Scythia Minor, Dobrogea de azi, în jurul anului 60 d.Hr, Sfântul Andrei şi-a ales pentru rugăciune şi reculegere unele locuri retrase în păduri sau grotele unor stânci.

Dacă ai ajuns pe litoralul românesc, dă o fugă la podgoria Murfatlar. Se spune că nu cunoşti cu adevărat Dobrogea, dacă nu-i cunoşti şi celebrele vinuri. Pe teritoriul dobrogean, meșteșugul vinului este prezent de peste 200 de ani, tocmai de pe vremea dacilor. Anual se culeg 25.000 de tone de struguri din care rezultă 18 milioane de litri de vin. Pe podişul său uscat, 3.000 de hectare sunt cultivate cu viţă de vie.

Cazinou, Constanta, Romania

Cazinou, Constanta, Romania

În apropiere de Murighiol vei descoperi ruinele orășelului antic roman Halmyris, locul celei mai aprige bătălii dintre daci și romani – Adamclisi și Tropaeum Traiani, monument ridicat pentru a cinsti victoria lui Traian în faţa lui Decebal. Construcţia este impunătoare și este unul dintre cel mai importante monumente antice de pe teritoriul României.

Dacă nu agreezi mulțimile zgomotoase, una dintre cele mai spectaculoase și izolate plaje de pe litoralul românesc se află lângă satul Corbul, la nord de Năvodari. Cu nisip bun, o intrare lină în mare și total lipsită de amenajări turistice, plaja Vadu este pustie, indiferent de oră și sezon. Ești doar tu, pescărușii și marea. În weekend plaja devine mai populată, dar întrucât se întinde pe kilometri, nu poate fi vorba de înghesuiala din stațiunile mai populare.

Te-am pus pe gânduri? Atunci dă o fugă pe litoralul românesc.

Aqua Magic, Mamaia, Romania

Aqua Magic, Mamaia, Romania


La Christian Tour, ai oferte de vacanță pe litoralul românesc, la prețuri pentru toate buzunarele. În plus, poți plăti și cu tichete de vacanță. Detalii, AICI.

Autor: Loredana Ciubuc