8 ponturi pentru cea mai reușită vacanță low cost în Veneția

Prima pagină » Articole » 8 ponturi pentru cea mai reușită vacanță low cost în Veneția

Dacă nu ai avut prilejul să vizitezi Veneția până acum, asigură-te că o vei face așa cum merită, chiar dacă nu dispui de un buget foarte mare. Probabil ai auzit deja de locuri faimoase precum San Marco sau Palatul Doge, însă Veneția ascunde anumite comori pe care puțini au răbdarea să le descopere și care nu îți vor asalta portofelul. Iată câteva ponturi pentru cea mai reușită vacanță low cost în Veneția.

1. Plimbă-te fără țintă. Acesta este cel mai bun mod de a descoperi locuri care deși nu sunt printre cele mai populare, te pot încânta nespus de mult. Mai ales că Veneția ascunde anumite obiective secrete și nu există colțuri asemănătoare.
2. Găsește un vaporetto care pornește spre Lido și ocupă un loc în față. Chiar dacă nu vei prinde un semenea loc, toți pasagerii vor coborî la Lido, iar tu te poți întoarce în Veneția, bucurându-te de o plimbare în stil pe Marele Canal.
3. Cea mai propice perioadă pentru a vizita Bazilica San Marco este duminică dimineața. O vei admira în toată splendoarea sa fără a plăti vreo taxă, iar slujba va fi, de asemenea, extrem de interesantă.
4. Iar dacă tot ai ajuns la Piața San Marco, vei dori să savurezi o cafea. Ca să nu plătești o avere într-una dintre cafenele de aici, urcă treptele de la Muzeul Correr, de vis a vis de San Marco, la cafeneaua din vârf. Ocupă o masă la fereastră și bucură-te de o cafea bună și, în același timp, admiră piața de la înălțime.

5. Iar dacă ai poftă de ceva dulce, încearcă înghețata fior di latte, al cărei gust nemaiîntâlnit te va da pe spate!
6. Piața San Marco nu este nicicând mai spectaculoasă decât noaptea, când este frumos iluminată.
7. De ce să stai la cozi interminabile pentru a prinde un spectacol la Accademia, când absolut toți artiștii țin reprezentații în bisericile venețiene? Pentru câțiva euro îți poți achiziționa un voucher pentru Corul Veneției pe baza căruia vei intra în oricare dintre cele 16 biserici timp de un an.
8. În loc să stai la coadă în Piața San Marco pentru a urca la Campanile, de ce nu iei un vaporetto până la biserica San Giorgio Maggiore. Încearcă să ajungi cât mai devreme și ia liftul spre clopotniță, de unde vei simți că întreaga Veneție se întinde la picioarele tale, iar tu te poți bucura de toate priveliștile sale.

Oferta Christian Tour
Poți vizita Veneția de sărbători, admirând frumusețea sa și bucurându-te de un revelion de vis! Veneția te așteaptă în noaptea dintre ani, la prețuri începând de la 235 €. Beneficiezi de: transport cu autocar modern, cu climatizare, 5 cazări cu mic dejun în hoteluri de 2- 4 stele, ghid însoţitor din partea agenţiei pe traseu. Detalii aici.